Diploma in Positivity Coaching (Personal & Executive)

Κάντε coaching, με αποτελέσματα !

Συναντήστε τον καλύτερο εαυτό σας στις εκπαιδεύσεις μας.

“Το θεμελιώδες καθήκον των ηγετών είναι να δημιουργούν καλά συναισθήματα σε αυτούς των οποίων ηγούνται. Αυτό συμβαίνει όταν ένας ηγέτης δημιουργεί συνήχηση – μια δεξαμενή θετικότητας που απελευθερώνει τη βέλτιστη εκδοχή σε κάθε άνθρωπο.” (Goleman, Boyatzis & McKee, 2013)

Με πιστοποίηση ICF και την εγγύηση της Positivity.

Θεωρητικά τεκμηριωμένο.
Με πλήθος από εργαλεία και μοντέλα και τα πιο σύγχρονα coaching πρωτόκολλα.
Με πρακτική και εποπτεία σε ένα περιβάλλον εγγυημένης μάθησης.
Όχι απλά θεωρίες σε συνθήκες εργαστηρίου: Με εκπαιδευτές που έχουν πολυετή εμπειρία στην αγορά και ξέρουν να συνδέουν την εκπαίδευση με την πρακτική εφαρμογή σε αληθινές συνθήκες.

Σύγχρονο και αποτελεσματικό. Σύγχρονο επειδή ευθυγραμμίζεται με τα νεότερα και υψηλότερα standards του ICF. Σύγχρονο επίσης επειδή ενσωματώνει τα πιο τελευταία ευρήματα που πληροφορούν το διεπιστημονικό πεδίο του coaching. Aυτό σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική εμπειρία, που έχουμε συσσωρεύσει, το κάνει και περισσότερο αποτελεσματικό από τα παλαιότερα προγράμματα.

Με το πρόγραμμά μας μπορείτε:

 • Να ξεχωρίσετε στο περιβάλλον σας για την αποτελεσματικότητά σας.
 • Να αποκτήσετε μεγαλύτερη οξυδέρκεια και διορατικότητα και να δίνετε λύση στα πιο επίμονα προβλήματα.
 • Να χειρίζεστε προκλήσεις με επιδεξιότητα στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείστε και να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
 • Να γνωρίζετε πώς να συνεχίζετε σταθερά και να στέκεστε στο ύψος των καταστάσεων με αυτοπεποίθηση όταν συμβαίνουν αλλαγές γύρω σας.
 • Να δημιουργείτε αποδοχή από τους ανθρώπους που σχετίζονται και έρχονται σε επαφή μαζί σας αποκτώντας ευελιξία στο χειρισμό καταστάσεων.
 • Να δημιουργείτε για τον εαυτό σας και τους άλλους το κατάλληλο πλαίσιο που κατευθύνει την επίτευξη στόχων και επιδιώξεων, και εξασφαλίζει οικονομική και επαγγελματική ανάπτυξη, προσωπική ισορροπία, συναισθηματική σταθερότητα.
 • Να επιταχύνετε τους ρυθμούς επιτυχίας στα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Μέσα από την έμπειρη σχεδίαση των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, μπορείς να αναπτύξεις ευχέρεια στο να δημιουργείς διεισδυτικές και εστιασμένες συζητήσεις οι οποίες βοηθούν τους ανθρώπους να βιώσουν μια δυναμική μετακίνηση στον τρόπο σκέψης τους, να ευθυγραμμίσουν την πρόθεσή τους με δράση και να κινηθούν αποφασιστικά προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών που παρουσιάζει η Positivity Coaching είναι σχεδιασμένο να σας ανεβάσει στην κορυφή της αγοράς του coaching στη χώρα μας και όχι μόνο. Είναι καινοτόμο γιατί συνδυάζει τη Θετική Ψυχολογία με το Coaching και την εγγύηση της Positivity.


Για 1η φορά στην Ελλάδα, πρόγραμμα εκπαίδευσης Coaching βασισμένο στις θεωρίες των Seligman (θετική ψυχολογία), Αchor (σύνδεση με εργασία) , Dweck (νοοτροπία), Fredrickson (θετικότητα), Chamine (θετική νοημοσύνη), Csikszentmihalyi (ροή), Kabat-Zinn (ενσυνειδητότητα), Cooperrider & Srivastva (επαινετική διερεύνηση) για την υποστήριξη της ανάπτυξης και ευημερίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης:

 • είναι πιστοποιημένο από το μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό International Coach Federation (ICF) σαν ACSTH για 60 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το δίπλωμά σας έχει παγκόσμια αναγνώριση,
 • το δίπλωμα σας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσετε για την προσωπική σας ICF διαπίστευση (ACC),
 • μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ για εργαζόμενους εταιρειών.

ACSTH_PRINT

Αν έχετε στόχο να εξασκήσετε με τον καλύτερο  τρόπο το coaching, να υποστηρίξετε την ανθρώπινη ανάπτυξη και ευημερία και να κατοχυρώσετε την  προσωπική σας παρουσία στην ανερχόμενη αγορά του coaching ο δρόμος σας είναι η Positivity.

Lead instructor: Άγγελος Δερλώπας, PCC
Faculty: Στέλλα Γαμβρέλλη, ACC / Καλλιόπη Γκόρη, ΑCC.

Διαβάστε εδώ για τους όρους μετεγγραφής φοιτητών.

Οι πυλώνες:

Το Diploma in Positivity Coaching  προσφέρει  πρόσβαση  σ’ ένα ευρύ, ουσιαστικό, μεθοδικό, ενημερωμένο  και υψηλής ποιότητας περιεχόμενό ανάλογο με αυτό που διδάσκονται οι σπουδαστές του coaching διεθνώς. Παράλληλα προσφέρει ουσιαστική γνώση όχι μόνο στην εφαρμογή αλλά  και στην κουλτούρα, τις αξίες και τη δεοντολογία του coaching.

Αναγνωρίζοντας ότι πέρα από γνώσεις  και πληροφορίες το coaching είναι μια δυναμική διαδραστική διαδικασία, το πρόγραμμα του Diploma in Positivity Coaching είναι δομημένο κατάλληλα για να προσφέρει χειροπιαστές δεξιότητες και βιωματική κατανόηση στους σπουδαστές. Αποτελείται από θεματικές ενότητες η διδασκαλία των οποίων γίνεται σε διαδραστικά, βιωματικά, μεταμορφωτικά εργαστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων η θεωρία γίνεται άμεσα πράξη μέσα από συνεχή εξάσκηση, προκλήσεις και ζωντανά παραδείγματα. Ο συνδυασμός όλων αυτών, παράλληλα με τις εργασίες πάνω στη διεθνή βιβλιογραφία, την αποτύπωση της προσωπικής πορείας αφομοίωσης του κάθε σπουδαστή, αλλά και η ουσιαστική αξιολόγηση μέσω παρατηρήσεων και  θεμάτων που προκύπτουν από τη ζωντανή διαδικασία coaching έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθιά κατανόηση του.

Την αξιοπιστία και υψηλή ποιότητα του προγράμματος εξασφαλίζει με τα προσόντα, την πείρα και τη συνολική παρουσία του ο  εκφραστής και συνδετικός κρίκος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ιδρυτής της Positivity Coaching Άγγελος Δερλώπας, PCC, CMC.

To πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Managers και Executives, HR professionals, Trainers, Εκπαιδευτικούς, όπως και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γίνει περισσότερο αποδοτικός στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή και θέλει να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του στο coaching από την αρχή.

 • Coaching ορισμός, είδη & διαφορές
 • Θεμελιώδεις δεξιότητες
 • Κώδικας δεοντολογίας
 • Δομή συνεδρίας
 • Τροχός της ζωής
 • Μέθοδος PASSPORT®
 • Μοντέλα: TOMS / GROW / OSCAR / CLEAR / FEEL / 4Ds / Ανοσία στην αλλαγή
 • Συστήματα πεποιθήσεων / Αξίες / Ιεράρχηση αναγκών
 • Εργαλειοθήκη στελεχών
 • Επαινετική διερεύνηση
 • Coaching ενσυνειδητότητας (mindfulness)
 • Νοημοσύνη αφθονίας (AQ)
 • Συναισθηματική, Κοινωνική & Θετική Νοημοσύνη  (ΕQ, SQ & PQ)
 • Θετική Ιδιοφυΐα

Tο πρόγραμμα είναι πολύ διαδραστικό και βιωματικό, με έμφαση στην εφαρμογή και την αναστοχαστική πρακτική. Μετά την παρουσίαση διακρίσεων, μοντέλων και θεωριών, οι συμμετέχοντες εφαρμόζουν έννοιες σε ασκήσεις και πρακτικές με τους συναδέλφους τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει να λάβουν εποπτεία και coaching στο πλαίσιο του προγράμματος, πρακτική σε ζευγάρια, τριάδες και ομάδες με συναδέλφους του προγράμματος, να συμμετάσχουν σε ομάδες μελέτης και πρακτικής με πελάτες εκτός του προγράμματος.

Η συμμετοχή κατά 80% είναι υποχρεωτική για την επιτυχία σας στο Δίπλωμα, προτείνεται όμως να δεσμευτείτε να έχετε 100% παρακολούθηση, λόγω της φύσης αυτού του μοναδικού προγράμματος.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα κάνετε:

 • Δύο επιθεωρήσεις βιβλίων,
 • Παρουσίαση θέματος,
 • Ημερολόγιο αναστοχασμού,
 • Τελική εργασία τριών χιλιάδων λέξεων,
 • Τρεις ατομικές συνεδρίες με επιλεγμένους ACC & PCC coaches.
 • Πρακτική άσκηση/ Εποπτείες.

*Η χρονική περίοδος ανάμεσα στις δύο τελευταίες ημερομηνίες εργαστηρίων του προγράμματος είναι περίοδος μελέτης, συγκέντρωσης εμπειρίας** και εποπτείας, ομαδικών εργασιών και συγγραφής διπλωματικής εργασίας.

**25 ώρες πρακτικής σαν coach, 3 ώρες σαν coachee με επιλεγμένους ACC & PCC coaches, συμμετοχή σε study groups (book study groups ή peer coaching groups) και ελάχιστη συμμετοχή σε 3 συνεδρίες εποπτείας.

Διαβάστε εδώ την Πολιτική Προγραμμάτων της Positivity Coaching.

Τέλος, θυμηθείτε ότι για να γίνετε καλός coach πρέπει πρώτα να κοιτάξετε στον εαυτό σας. Σας προσκαλούμε να διατηρείτε ανοιχτή στάση σε όλη αυτή την θετική διαδικασία.
Να είστε έτοιμοι να ενστερνιστείτε νέες ιδέες και έννοιες και, ελπίζουμε, νέες συνειδητοποιήσεις σε σχέση με το ποιοί είστε εσείς και ποιοι είναι οι άλλοι.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ν’ απολαύσετε το ταξίδι!  


Οι φοιτητές θα λάβουν εντελώς δωρεάν, το βιβλίο των Α.Δερλώπα-Μ.Παυλάκη “Οδηγός Coaching, Παράγοντας Αποτελέσματα σε Κάθε Συνθήκη” που αποτελεί και το εκτεταμένο εγχειρίδιο του προγράμματος.

Standard: 1.950€ / 6 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα (πληρωμή εδώ), ή 1.853 € με εφάπαξ κατάθεση στον τραπεζικό λογ/σμό
 
Τρεις ατομικές συνεδρίες coaching: 70€/συνεδρία.
Τρεις συνεδρίες ομαδικής εποπτείας: δωρεάν.  

 


Οι φοιτητές θα λάβουν εντελώς δωρεάν, το βιβλίο των Α.Δερλώπα-Μ.Παυλάκη “Οδηγός Coaching, Παράγοντας Αποτελέσματα σε Κάθε Συνθήκη” που αποτελεί και το εκτεταμένο εγχειρίδιο του προγράμματος.

Σπουδές ή/και προϋπηρεσία σε Management ή/και Ανθρωπιστικές σπουδές, ελάχιστη ηλικία 25 ετών, βασική γνώση αγγλικών και χρήσης Η/Υ.

Positivity, Κοραή 12, Αγία Παρασκευή (Αθήνα).

 • Αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος (μία ή δύο σελίδες).
 • Περιγραφή της εμπειρίας ή/και των φιλοδοξιών που έχετε για το coaching.
 • Συνέντευξη με τον Διευθυντή του προγράμματος (Άγγελος Δερλώπας, PCC, CMC).

To πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το Inernational Coach Federation (ICF), με  ACSTH για 60 ώρες εκπαίδευσης και μπορεί να σας οδηγήσει στην προσωπική σας διαπίστευση (ICF ACC credential).

ACSTH_PRINT

Το  ICF εγγυάται πολύ υψηλά standards και αναγνώριση σε όλο τον κόσμο.

Δείτε εδώ, στο site του ICF Global, λεπτομέρειες για το ICF ACSTH του προγράμματος.

Bλέπε εδώ.

*Η χρονική περίοδος ανάμεσα στις δύο τελευταίες ημερομηνίες εργαστηρίων του προγράμματος είναι περίοδος μελέτης, συγκέντρωσης εμπειρίας** και εποπτείας, ομαδικών εργασιών και συγγραφής διπλωματικής εργασίας.

**25 ώρες πρακτικής σαν coach, 3 ώρες σαν coachee με επιλεγμένους ACC & PCC coaches, συμμετοχή σε study groups (book study groups ή peer coaching groups) και ελάχιστη συμμετοχή σε 3 συνεδρίες εποπτείας.

Tα manuals, υλικό, παραδοτέα και η διάδραση υποστηρίζονται από πλατφόρμα Moodle.
Τα δια ζώσης εργαστήρια γίνονται στη Σχολή.

H Positivity Coaching μειώνει το οικολογικό αποτύπωμα των εκπαιδεύσεών της: διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών υλικών σε ψηφιακή μορφή μέσα από τη διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης moodle.

Πλαισιώνεται με πρακτικές εγγύησης εμβάθυνσης και εμπειρίας

Supervision 

Το ICF ορίζει την Εποπτεία στο Coaching (Coaching Supervision) ως εξής: «Η Εποπτεία στο Coaching συμβαίνει όταν ένας coach φέρνει κατά περιόδους τις εργασιακές του εμπειρίες στον Επόπτη του προκειμένου να εμπλακούν σε αναστοχαστικό διάλογο και συνεργατική μάθηση με σκοπό την ανάπτυξη και το όφελος του coach και των πελατών του.»

Περισσότερα

Study groups 

Η Positivity συνεχίζει την επιτυχημένη πρωτοβουλία των study groups, με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία – σε όσες-ους το επιθυμούν – να συμπληρώσουν την κατανόησή τους στο coaching. Στο πλαίσιο των study groups των εκπαιδεύσεων της Positivity Coaching, διοργανώνεται Book Club το οποίο μας εισάγει σε ένα διαφορετικό βιβλίο κάθε φορά, επιλεγμένο από την προτεινόμενη λίστα βιβλίων του προγράμματος. Οι φοιτητές αναζητούν και παρουσιάζουν τις σημαντικότερες έννοιες και ευρήματα του βιβλίου και στη συνέχεια διευκολύνουν τη συζήτηση των συμμετεχόντων ανταλλάσοντας, εμβαθύνοντας και συνθέτοντας γνώμες και επιγνώσεις.

Peer coaching 

Ο κάθε κύκλος Peer Coaching  που διοργανώνεται απευθύνεται στους Positivians. Στόχος είναι η βελτίωση της τεχνικής του coach μέσω της πρακτικής εξάσκησης με μια ποικιλία «πελατών» καθώς επίσης και η συγκέντρωση ωρών coaching. Κύριος σκοπός είναι η ωφέλεια που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στον ρόλο του coach, συγχρόνως όμως ελπίζουμε ότι και ο ρόλος του coachee είναι επίσης διδακτικός.

Credentialed XP

Στα εκπαιδευτικά προγράμματά μας έχουμε εντάξει την προϋπόθεση ο/η trainee να δεχθεί coaching από credentialed coach. Η ελάχιστη απαίτηση είναι να δεχθεί τρεις συνεδρίεςcoaching από ACC ή PCC coach σε προσωπικό ή επαγγελματικό θέμα και οπωσδήποτε όχι σε θέμα που αφορά την εκπαίδευσή του στο coaching. Η συνθήκη απαιτεί και οι τρεις συνεδρίες να γίνουν με τον ίδιο coach και, ιδανικά, πάνω στο ίδιο θέμα.

External coaching

Κάνετε πρακτική με εξωτερικούς πελάτες, είτε με πληρωμή, είτε δωρεάν, είτε ανταλλακτικά, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το ICF. Το σύνολο των ωρών πρέπει να είναι 25 και οι πελάτες από τρεις διαφορετικοί και πάνω.