Advanced Diploma in Professional Coaching Mastery

Το πλήρες ICF LEVEL 2 training

με mentoring pack για το PCC credential

 👉 Θέλεις να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου; Nα ξεκινήσεις μια νέα καριέρα; Να διευρύνεις την επίγνωσή σου;

👉 Θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το coaching; Να μάθεις να υποστηρίζεις τους πελάτες σου, τις ομάδες και τους ηγέτες τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και τα πιο σύγχρονα εργαλεία, μοντέλα και μεθοδολογίες στο χώρο του coaching;

👉 Είναι όνειρό σου να εμπνέεις και να εμπνέεσαι μέσω των υπηρεσιών που παρέχεις; Να δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες μάθησης στους ανθρώπους για να πετύχουν το δικό τους όνειρο;

Επιθυμείς μια εκπαίδευση all inclusive (όλα σε ένα) στο coaching με διεθνή αναγνώριση και την ανώτατη πιστοποίηση παγκοσμίως, η οποία θα επισφραγίσει την επαγγελματική σου υπόσταση στην αγορά; Αδιαπραγμάτευτα την αξίζεις και η Positivity Coaching μπορεί να σου την προσφέρει!

Το νέο, καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών «Advanced Diploma in Professional Coaching Mastery» είναι ειδικά σχεδιασμένο για να σε ανεβάσει στην κορυφή της αγοράς του coaching στη χώρα μας και όχι μόνο.

 


Success pathway

Τα στάδια – paths του προγράμματος, τα οποία μαθηματικά οδηγούν στην επιτυχία είναι τρία. Μπορείς να τα επιλέξεις τμηματικά ξεκινώντας από το πρώτο και στη συνέχεια να κάνεις upgrade, μπορείς εξαρχής να επιλέξεις το all inclusive training και να οδηγηθείς απευθείας στην ανώτερη πιστοποίηση στο coaching. Η αρμονία στη μετάβαση των paths επισφραγίζεται ως εξής:

Η εκπαίδευσή σου στο personal και executive coaching ξεκινά!

Είσαι έτοιμη-ος να ανακαλύψεις τα πιο σύγχρονα, επιστημονικώς τεκμηριωμένα και αποτελεσματικότερα μοντέλα και εργαλεία coaching για να υποστηρίξεις τους πελάτες σου με τον καλύτερο τρόπο;

 • Η μέθοδος PASSPORT
 • ο Τροχός της ζωής
 • το GROW
 • το TOMAS
 • το 4Ds μεταξύ άλλων σε περιμένουν!

Είσαι έτοιμη-ος να γνωρίσεις το θαυμαστό κόσμο του mindful coaching και να… αποκτήσεις «Ανοσία στην Αλλαγή» με το νούμερο ένα σχετικό πρωτόκολλο; Το mindfulness είναι από τις βασικότερες δεξιότητες που θα αναπτύξεις εδώ.

Είσαι έτοιμη-ος να κάνεις τη δική σου μεγάλη αλλαγή και να καλλιεργήσεις

 • την αυτογνωσία
 • τη συναισθηματική σου νοημοσύνη
 • και τα επικοινωνιακά σου skills με συνοδοιπόρους τους 5 δορυφόρους μάθησης; Θα τους ανακαλύψεις παρακάτω!

Σε αυτή τη διαδρομή όχι μόνο θα τα καταφέρεις όλα αυτά πρώτα για σένα, αλλά θα μάθεις και πώς να εμποτίζεις στους πελάτες σου αυτές τις αρετές.

 • Μάθε να κάνεις δυνατές ερωτήσεις με αντίκτυπο
 • μάθε να διαβάζεις στη γλώσσα του σώματος ακόμα και ότι «δε διαβάζεται»
 • απέκτησε γνώσεις του τομέα της Θετικής Ψυχολογίας που ενδυναμώνουν την εφαρμογή του coaching,
 • εξασκήσου στους τρόπους που μπορείς να εντοπίσεις και να αλλάξεις πυρηνικές πεποιθήσεις που σε κρατάνε πίσω,
 • ανακάλυψε τον προσωπικό σου «σαμποτέρ», μάθε πως μαθαίνεις, ζήσε μια ζωή ευθυγραμμισμένη με τις αληθινές σου αξίες.

Με τα μάτια μόνο μπροστά εν ολίγοις, μάθε να κάνεις coaching με αποτελέσματα!

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος λαμβάνεις εποπτεία, κάνεις πρακτική και mentoring και βήμα βήμα απογειώνεις τις δεξιότητές σου.

Με την εγγραφή σου αποκτάς πρόσβαση σε 200 εκπαιδευτικές ώρες για έναν ολόκληρο χρόνο.


Η εκπαίδευση σου στο team και leadership coaching ξεκινά!

Είσαι έτοιμη-ος να ανακαλύψεις τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια ομάδα, ΟΜΑΔΑ, αλλά και τα στάδια που αναπτύσσεται;

Mέσω των πιο σύγχρονων μοντέλων, εργαλείων και πρακτικών team coaching μάθε να υποστηρίζεις τις ομάδες και τους ηγέτες τους να ανθίζουν σε μια κατεύθυνση αληθινά μετασχηματιστική.

 • To MAGIC,
 • το Five Behaviors,
 • το PERILL,
 • το Team Performance,
 • τα Positivity/Productivity strengths μεταξύ άλλων σε περιμένουν!

 • Πως χτίζεται η εμπιστοσύνη σε μια ομάδα;
 • Πως καλλιεργείται η συμμετοχικότητα και η συνυπευθυνότητα εντός της;
 • Πως αντιμετωπίζονται οι τοξίνες της επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της;
 • Πως αποτιμάται η συνολική της απόδοση;
 • Σε ενδιαφέρει αυτή η νέα γνώση; Είσαι στο σωστό path!

Ανακάλυψε το θαυμαστό κόσμο των ομάδων, του mindful leadership coaching, καταδύσου ελεύθερα στην αυθεντική ηγεσία και καλλιέργησε τις προσωπικές σου ηγετικές δεξιότητες με τρόπο μεταηρωικό. Αλήθεια, τι κάνει έναν ηγέτη, ΗΓΕΤΗ; Και τελικά τι ξεχωρίζει το team coaching, από το team building και το facilitating;

Να σημειωθεί εδώ ότι το team coaching είναι σημαντικά διαφορετικό από το personal.

Εδώ αναπτύσσεις ειδικές δεξιότητες team coaching με πρακτική εφαρμογή και ομαδικές δραστηριότητες (role plays) που συνδέουν την εξειδικευμένη θεωρητική κατάρτιση με την κατανόηση εφαρμογής των τεχνικών, μεθόδων και μοντέλων.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Άγγελος Δερλώπας, ΜCC και CEO της Positivity Coaching σαν ειδικός σε θέματα team coaching κλήθηκε από τον ICF Global και συμμετείχε στη δημιουργία των νέων δεξιοτήτων team coaching που ανακοίνωσε το ICF το 2019.


Με την είσοδό σου  στο Advanced Diploma in Professional Coaching Mastery, τα βασικά δεδομένα είναι τρία:

 • Εκπαιδεύεσαι για την ανώτερη ICF PCC διαπίστευση, αυτή είναι η διαπίστευση του επαγγελματία,
 • Η εκπαίδευση έχει όλο το πακέτο που χρειάζεσαι συμπεριλαμβανομένων όλων των ατομικών και ομαδικών mentor coaching ωρών και τις εξετάσεις σου σύμφωνα με τα επίσημα ICF PCC Markers,
 • O δρόμος για τη διαπίστευσή σου είναι fast track.

Οι ώρες εκπαίδευσης υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις του ICF.

Ποιο είναι μεταξύ άλλων λοιπόν το μοναδικό του Advanced Diploma in Professional Coaching Mastery;

Τις ηχογραφημένες σου συνεδρίες αξιολογεί η ίδια η Positivity, επειδή έχει πάρει την πιστοποίηση Level 2 από τον ICF.

 

Μεταξύ άλλων, στο Professional Path έχεις πρόσβαση:

 • στα καλύτερα διαγνωστικά ψυχομετρικά
 • τις πιο σύγχρονες μεθόδους απογείωσης της coaching δεξιοτεχνίας σου
 • εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγγραφείς και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς!

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την τακτική ομαδική εποπτεία και όλα τα συνεχή επίπεδα της εκπαίδευσής μας, απογειώνουν τη δεξιοτεχνία σου και σε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία!


Σύγχρονο και αποτελεσματικό: Σύγχρονο επειδή ευθυγραμμίζεται με τα νεότερα και υψηλότερα standards του ICF. Σύγχρονο επίσης επειδή ενσωματώνει τα πιο τελευταία ευρήματα που πληροφορούν το διεπιστημονικό πεδίο του coaching. Αυτό, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική εμπειρία που έχουμε συσσωρεύσει, το κάνει και περισσότερο αποτελεσματικό από τα παλαιότερα προγράμματα.

Αναγνωρίζοντας ότι πέρα από γνώσεις  και πληροφορίες το coaching είναι μια δυναμική διαδραστική διαδικασία, το πρόγραμμα του Advanced Diploma  in Professional Coaching Mastery είναι δομημένο κατάλληλα για να προσφέρει χειροπιαστές δεξιότητες και βιωματική κατανόηση στους σπουδαστές.

Αποτελείται από θεματικές ενότητες η διδασκαλία των οποίων γίνεται σε διαδραστικά, βιωματικά, μεταμορφωτικά εργαστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων η θεωρία γίνεται άμεσα πράξη μέσα από συνεχή εξάσκηση, προκλήσεις και ζωντανά παραδείγματα.

Ο συνδυασμός όλων αυτών, παράλληλα με τις εργασίες πάνω στη διεθνή βιβλιογραφία, την αποτύπωση της προσωπικής πορείας αφομοίωσης του κάθε σπουδαστή, αλλά και η ουσιαστική αξιολόγηση μέσω παρατηρήσεων και  θεμάτων που προκύπτουν από τη ζωντανή διαδικασία coaching έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθιά κατανόηση του.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Με την εγγραφή σου γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι ήδη στο δρόμο για την κορυφή!


Οι πέντε δορυφόροι:

Στο δρόμο σου αυτό, συνοδοιπόροι είναι 5 άνθρωποι καταλύτες, 5 δορυφόροι μάθησης – έμπνευσης – παρακίνησης.

Είσαι έτοιμη-ος να τους γνωρίσεις;

 • Ο Tutor σε καθοδηγεί σε ότι αφορά τη δομή του προγράμματος και τις εργασίες, εξετάζετε μαζί την πρόοδό σου και σε παρακινεί να φέρεις με συνέπεια και αρμονία τα καλύτερά σου αποτελέσματα.
 • Ο Trainer απαντά σε όλα σου τα ερωτήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική ύλη, μοντέλα, εργαλεία και σε εμπνέει να γίνεις ο καλύτερος coach που θέλεις να είσαι.
 • Ο Mentor σε βοηθά στην κατανόηση των θεμελιωδών δεξιοτήτων και δεοντολογικών προτύπων του ICF, προσφέροντάς σου γνώση και φέροντας μαζί τη σοφία και ηρεμία που απαιτεί η διαδικασία. Επιπλέον, δίνει εποικοδομητικό, feedback το οποίο προκύπτει από την παρατήρηση της πρακτικής σου σε πραγματικό χρόνο.
 • Ο Coach σε υποστηρίζει σε ένα προσωπικό/επαγγελματικό θέμα δικό σου που θα δουλέψετε μαζί λειτουργώντας εμπνευστικά και πολυεπίπεδα.
 • Ο Supervisor σε προσκαλεί σε ένα πλαίσιο αναστοχαστικού διαλόγου όπου ρίχνει φως στις καλύτερες πρακτικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ανταποκριθείς σε ένα εύρος προκλήσεων στις συνεδρίες σου. Επίσης, σε προκαλεί να ακονίσεις δεξιότητες και να αναπτύξεις τη γνώση σου.

Η μέθοδός μας:

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι με τις οποίες ένας εκπαιδευόμενος μπορεί να εμπλακεί. Όλες αυτές του επιτρέπουν να πάρει γνώσεις αλλά με διαφορετικά ποσοστά διατήρησης. Στην Positivity αξιοποιούμε όλες τις μαθησιακές μεθόδους δίνοντας έμφαση στις συμμετοχικές. Τι καλύτερο από το να διδάσκεις coaching με coaching τρόπο;

Director of training: Άγγελος Δερλώπας, MCC, CMC & ICF Assessor.

Faculty: Στέλλα Γαμβρέλλη, PCC, CMC / Έλενα Κοτροκόη, PCC, CMC / Καλλιόπη Γκόρη, ΑCC / Κωσταντία Πάλλα, PCC, CMC /  Τζένη Ανδρουκάκη, ACC, CMC / Κατερίνα Μπίτζιου, ACC, CMC / Εύα Τσίγγου, ACC, CMC / Μάρη Γαργαλιάνου.

Αν έχετε στόχο να εξασκήσετε με τον καλύτερο  τρόπο το coaching και στα υψηλότερα standards, να υποστηρίξετε την ανθρώπινη και επαγγελματική ανάπτυξη και ευημερία και να κατοχυρώσετε την  προσωπική σας παρουσία στην ανερχόμενη αγορά του coaching ο δρόμος σας είναι η Positivity Global.


Το πρόγραμμα εκπαίδευσης (συνολικά):

 • έχει πιστοποίηση από το μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό International Coaching Federation (ICF) σαν Level 2 (πρώην ACTP) για 200 ώρες. Η πιστοποίηση Level 2 σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε την ICF διαπίστευση PCC χωρίς να χρειαστείτε να υποβάλετε ηχογραφήσεις των συνεδριών σας στο ICF για αξιολόγηση. Γιατί; Επειδή η αξιολόγηση των ικανοτήτων σας γίνεται στη σχολή.
 • τα παραπάνω σημαίνουν ότι το δίπλωμά σας έχει παγκόσμια αναγνώριση,
 • περιλαμβάνει το mentor coaching που χρειάζεστε για την προσωπική σας ICF διαπίστευση
 • εμπλουτίζει τη δεξιοτεχνία και κλιμακώνει την επάρκειά σας
 • ενσωματώνει ό,τι χρειάζεστε για να γίνετε επαγγελματίας coach
 • η συνολική διάρκεια είναι ένας χρόνος
 • περιλαμβάνει 200 ώρες εκπαίδευσης

Αν έχετε στόχο να εξασκήσετε με τον καλύτερο  τρόπο το coaching, να υποστηρίξετε την ανθρώπινη ανάπτυξη και ευημερία και να κατοχυρώσετε την  προσωπική σας παρουσία στην ανερχόμενη αγορά του coaching ο δρόμος σας είναι η Positivity.

Lead instructor: Άγγελος Δερλώπας, ICF MCC, Mentor Coach & Assessor.
Το διδακτικό προσωπικό ηγείται από τον Άγγελο Δερλώπα και περιλαμβάνει επαγγελματίες με ευρεία και επιτυχημένη εμπειρία. Οι βασικοί εκπαιδευτές έχουν διαπιστεύσεις από το ICF και είναι μέλη του.

To πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Managers και Executives, HR professionals και Trainers, Πιστοποιημένους Coaches που θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στο coaching, Coaches που θέλουν να αποκτήσουν μια περισσότερο συστηματική και μεθοδική γνώση-εφαρμογή στο coaching που θα τους επιτρέψει να εξελιχτούν αποτελεσματικότερα.
Επίσης, σε Εκπαιδευτικούς, άτομα με εμπειρία σε Business, Management, Human Resources, Training & Development, Leadership, όπως και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γίνει περισσότερο αποδοτικός στην επαγγελματική του ζωή.

 • Coaching ορισμός, είδη & διαφορές
 • Κώδικας δεοντολογίας
 • Δομή συνεδρίας
 • Τροχός της ζωής
 • Μέθοδος PASSPORT
 • Μοντέλα: TOMΑS / GROW / FEEL / 4Ds / Ανοσία στην αλλαγή
 • Συστήματα πεποιθήσεων / Αξίες / Ιεράρχηση αναγκών
 • Εργαλειοθήκη στελεχών
 • Επαινετική διερεύνηση
 • Core coaching competencies
 • Team competencies
 • Questioning quadrants
 • Team Principles
 • Team exercises
 • Mindful leadership
 • Coaching models
 • Team success & failure factors
 • Team stages
 • Ethical failures
 • Dysfunctions & toxins
 • Managing conflict
 • Creativity in teams
 • Mindfulness at work
 • Communication toxins and antidotes
 • Diagnostics in coaching

Tο πρόγραμμα είναι πολύ διαδραστικό και βιωματικό, με έμφαση στην εφαρμογή και την αναστοχαστική πρακτική. Μετά την παρουσίαση διακρίσεων, μοντέλων και θεωριών, οι συμμετέχοντες εφαρμόζουν έννοιες σε ασκήσεις και πρακτικές με τους συναδέλφους τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει να λάβουν εποπτεία και coaching στο πλαίσιο του προγράμματος, πρακτική σε ζευγάρια, τριάδες και ομάδες με συναδέλφους του προγράμματος, να συμμετάσχουν σε ομάδες μελέτης και πρακτικής με πελάτες εκτός του προγράμματος.

Η συμμετοχή κατά 80% είναι υποχρεωτική για την επιτυχία σας στο Δίπλωμα, προτείνεται όμως να δεσμευτείτε να έχετε 100% παρακολούθηση, λόγω της φύσης αυτού του μοναδικού προγράμματος.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα κάνετε:

 • Πέντε επιθεωρήσεις βιβλίων,
 • Παρουσίαση θέματος,
 • Ημερολόγιο αναστοχασμού,
 • Δύο εργασίες τριών χιλιάδων λέξεων
 • Τρεις ατομικές συνεδρίες με επιλεγμένους ACC & PCC coaches.
 • Συμμετοχή σε study groups
 • Πρακτική άσκηση/ Εποπτείες.

30 ώρες πρακτικής σαν coach, συμμετοχή σε study groups (book study groups ή peer coaching groups) και ελάχιστη συμμετοχή σε 3 συνεδρίες εποπτείας.

Διαβάστε εδώ την Πολιτική Προγραμμάτων της Positivity Coaching.

Τέλος, θυμηθείτε ότι για να γίνετε καλός coach πρέπει πρώτα να κοιτάξετε στον εαυτό σας. Σας προσκαλούμε να διατηρείτε ανοιχτή στάση σε όλη αυτή την θετική διαδικασία.
Να είστε έτοιμοι να ενστερνιστείτε νέες ιδέες και έννοιες και, ελπίζουμε, νέες συνειδητοποιήσεις σε σχέση με το ποιοί είστε εσείς και ποιοι είναι οι άλλοι.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ν’ απολαύσετε το ταξίδι!  

Σπουδές ή/και προϋπηρεσία σε Management ή/και Ανθρωπιστικές σπουδές, ελάχιστη ηλικία 25 ετών, βασική γνώση αγγλικών και χρήσης Η/Υ.

To πρόγραμμα φέρει την ανώτερη πιστοποίηση από το International Coaching Federation (ICF), με  Level 2 για 200 ώρες εκπαίδευσης και μπορεί να σας οδηγήσει στην προσωπική σας διαπίστευση (ICF PCC credential).

Το  ICF εγγυάται πολύ υψηλά standards και αναγνώριση σε όλο τον κόσμο.