Άκης Βελισσαρόπουλος

Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Έμαθα για κάτι για το οποίο γνώριζα ελάχιστα πράγματα πριν ξεκινήσω.

Ήταν μια αφορμή για να ξανακοιτάξουμε τον εαυτό μας, να θυμηθούμε πράγματα που υπάρχουν μέσα μας, αλλά ο χρόνος και οι καθημερινές ενασχολήσεις μας κάνουν να τα θεωρούμε λιγότερο σημαντικά.

Γνώρισα έναν σπουδαίο εκπαιδευτή ο οποίος διαχειρίζεται υποδειγματικά μια ομάδα ενηλίκων, με βάση το σεβασμό προς τα άτομα της ομάδας και την ελευθερία που παρείχε προς όλους ώστε να εκφραστούν.

Τέλος, ίσως και να ήμουν λιγάκι τυχερός, γνώρισα νέους ανθρώπους με αξιοπρεπεια, με ενδιαφέροντα, με ανθρώπινα θέματα και προβλήματα που είχαν διάθεση να μοιραστούν αλλά και να ακούσουν. Ίσως αυτό να δημιουργείται απο τη φύση του μαθήματος αφού αφορά το coaching.

Κοιτώντας γύρω μου βλέπω ανθρώπους του περιβάλλοντος μου οι οποίοι σίγουρα θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε κάποια αντίστοιχη ομάδα και να εκπαιδευτούν. Θα τους έκανε “καλύτερους” και θα μπορούσαν να βοηθήσουν κι άλλους ανθρώπους. Ωστόσο ακόμα δεν ειναι κάτι το οποίο το γνωρίζουν πολλοί. -2015-