Αν δηλώνεις coach δε σημαίνει κι ότι είσαι!

Το τελευταίο μεγάλο διάστημα, με μεγάλη χαρά και έκπληξη παρατηρούμε το εξής φαινόμενο: Στις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με το coaching και θέλουν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, το πρώτο αίτημα – ερώτησή τους είναι από ποιον φορέα είναι πιστοποιημένη η εκπαίδευση που παρέχουμε, τι αντίκτυπο έχει στην αγορά και πώς η πιστοποίηση αυτή θα συμβάλει σε ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον.

Αν αναρωτιέστε, η χαρά μας είναι μεγάλη, διότι έως και πριν δύο χρόνια αυτό φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι περισσότερες ερωτήσεις στρεφόντουσαν γύρω από τις τιμές, αλλά και τη διάρκεια των προγραμμάτων. Όπως φαίνεται τώρα, όλα αλλάζουν και αυτό είναι μόνο καλό, διότι τα standards ανεβαίνουν και καλώς, ή κακώς οι πραγματικοί Επαγγελματίες ξεχωρίζουν. Πρόσφατα, μια κυρία χαρακτηριστικά μας είπε, γελώντας: «Στην Ελλάδα του ότι δηλώσεις αυτό και είσαι, ξαφνικά γίνονται όλοι coaches! Τι θα συνέβαινε αλήθεια, αν όλοι οι πελάτες άρχιζαν σιγά σιγά και ζητούσαν ανάλογα πτυχία για εξακρίβωση εκπαίδευσης από τους coaches τους;!». Και βέβαια αυτό, θα ήταν μια καλή αρχή… οφείλουμε να συμφωνήσουμε μαζί της.

Οι διαπιστεύσεις έχουν σημασία κι αυτό δεν αποτελεί νέο, πόσο μάλλον σε ένα τόσο νέο για τα ελληνικά δεδομένα επάγγελμα που έχει γίνει τόσο «διάσημο» μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επαγγελματίας coach θα πει πιστοποιημένη εκπαίδευση, θα πει δέσμευση στα υψηλότερα standards, θα πει διαπιστεύσεις και συνεχιζόμενη μάθηση, τακτική εποπτεία, τήρηση κώδικα δεοντολογίας και επαγγελματικών προτύπων, θα πει σεβασμός πρώτα στο ίδιο το έργο που επιτελεί και σεβασμός στον πελάτη, θα πει διαρκής εξέλιξη προσωπική, αλλά και επαγγελματική, θα πει «αναδεικνύω το mindset που εκπαιδεύτηκα και πρεσβεύω» όχι μόνο στα Instagram stories, αλλά και στον αληθινό επαγγελματικό στίβο.

Μετά από δέκα χρόνια εμπειρίας και παρουσίας στην εκπαίδευση, αλλά και στο επιχειρείν του Coaching και για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστοί στο έργο μας και σε συνέχεια της εμπιστοσύνης που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια και ευθύνη κατακτήσαμε την διάκριση ACTP (Accredited Coach Training Program) από το ICF (International Coaching Federation) για το καινοτόμο πρόγραμμά μας «Advanced Diploma in Professional Coaching Mastery». Αυτή είναι η υψηλότερη διάκριση παγκοσμίως και είναι χαρά μας να είμαστε η πρώτη και η μόνη Σχολή στην Ελλάδα που μπορούμε να προσφέρουμε στους εκπαιδευόμενούς μας αυτό το πρόγραμμα και βέβαια τη διάκριση.

Σε αυτό το πρόγραμμα, κάθε εκκολαπτόμενος επαγγελματίας Coach εκπαιδεύεται σε όλα τα είδη του coaching (personal, executive, team leadership) και κερδίζει μια ολιστική εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα αποκτά μια πλήρη εικόνα της φιλοσοφίας του Coaching κάνοντας πολλή πρακτική, mentor coaching, Εποπτεία κ.α. Μεταξύ άλλων, καλύπτει πολλές παραπάνω εκπαιδευτικές ώρες ακόμα και από αυτές που απαιτούνται για την ανώτερη διαπίστευση ICF, PCC, ενώ μέρος των εξετάσεων για τη διαπίστευση… το δίνει στην Positivity Coaching! Κι όμως… δεν είναι ψέμα!

Επιπλέον, η απόλυτη δέσμευσή μας στα υψηλά εκπαιδευτικά standards μας οδήγησε και σε μια ακόμα “αλλαγή”, η οποία αφορά τα πτυχία που δίνουμε. Πλέον, τα πτυχία μας δεν είναι μόνο διεθνώς αναγνωρισμένα, αλλά έχουν αναβαθμιστεί και σε ψηφιακά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η εγκυρότητά τους επαληθεύεται ψηφιακά, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά ψηφιακά πρότυπα, ενώ κάθε πιστοποιημένος πια επαγγελματίας Coach μπορεί να μοιραστεί τη διάκρισή του με φίλους και συνεργάτες του, μέσω των social media, εύκολα, γρήγορα και απλά με ένα μόνο κλικ!

Προσοχή: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται ΑΥΣΤΗΡΑ σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να ανακαλύψουν το θαυμαστό κόσμο του Coaching στην πράξη και να υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο την ανθρώπινη ανάπτυξη και ευημερία. 

Περισσότερα σχετικά με το Advanced Diploma in Professional Coaching Mastery θα βρείτε εδώ.

 

Positivity Coaching

Leave a comment

Your email address will not be published. (Required)

You can use these tags