Personal & Executive Coaching

Angelos_Derlopas

Άγγελος Δερλώπας, PCC, CMC.

Iδρυτής Positivity Coaching. Ο Άγγελος είναι διαπιστευμένος επαγγελματίας Coach (ICF PCC), εκπαιδευμένος εκπαιδευτής για coaches και μέντορες με πάνω από 1,500 ώρες εμπειρία. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Ψυχολογία. Είναι ιδρυτικό μέλος και President Elect του ICF Greece.
diploma-in-personal-and-exe

Το Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching  είναι ο πιο έγκυρος, αξιόπιστοςκαι ασφαλής δρόμος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για ουσιαστικές γνώσεις και πιστοποίηση στο coaching. Το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών που υλοποιεί η PositivityCoaching σε συνεργασία με το Kingstown College βρίσκεται στην  κορυφή της αγοράς του coaching στη χώρα μας και όχι μόνο.

To πρόγραμμα αναγνωρίζεται από:

  • European Mentoring and Coaching Council (EMCC) σε επίπεδο Practitioner
  • International Coach Federation (ICF) σαν πρόγραμμα ACSTH 140 ωρών

EMCC_EQA_sm.gif  ICF-ACSTH_Logo.jpg

 

Αν έχετε στόχο να εξασκήσετε με τον καλύτερο  τρόπο το coaching και να κατοχυρώσετε την  προσωπική σας παρουσία στην ανερχόμενη αγορά του  ο δρόμος περνάει από την Positivity.

Και να γιατί:

Το Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching  είναι το μόνο δίπλωμα στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένο ταυτόχρονα και από τους δύο μεγαλύτερους οργανισμούς στο coaching παγκοσμίως: το European Mentoring and Coaching Council (EMCC) και το International Coach Federation (ICF).

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη και των δύο οργανισμών ενώ με τις αναγνωρισμένες σπουδές τους πληρούν την πρώτη βασική προϋπόθεση  προκειμένου να αποκτήσουν  την προσωπική τους πιστοποίηση ως coaches (Individual Accreditation / Credential) είτε μέσω του EMCC, είτε μέσω του ICF ή και από τους δυο ταυτόχρονα, αφού φυσικά εξασφαλίσουν όλα τα κριτήρια  που ορίζει ο κάθε φορέας.

Ειδικότερα, το  Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching έχει λάβει την αναγνώριση “European Quality Award” από το (EMCC) που ανοίγει το δρόμο για πιστοποίηση στο Practitioner level, ενώ σε ότι αφορά το ICF έχει αναγνωριστεί ως Approved Coach Specific Training Hours (ACSTH) που είναι η βάση για την πιστοποίηση ως ACC (Associate Certified Coach) ενώ το σύνολο των ωρών επαρκούν και για την πιστοποίηση στο επόμενο επίπεδο PCC (Professional Certified Coach).

Το Advanced Diploma in Personal & Executive Coaching  έχει ήδη γίνει ευρέως γνωστό στην Ελλάδα γιατί προσφέρει  πρόσβαση  σ ένα ευρύ, ουσιαστικό, μεθοδικό, ενημερωμένο  και υψηλής ποιότητας περιεχόμενό ανάλογο με αυτό που διδάσκονται οι σπουδαστές του coaching διεθνώς. Παράλληλα προσφέρει ουσιαστική γνώση όχι μόνο στην εφαρμογή αλλά  και στην κουλτούρα, τις αξίες και τηδεοντολογία του coaching.

Αναγνωρίζοντας ότι πέρα από γνώσεις  και πληροφορίες το coaching είναι μια δυναμική διαδραστική διαδικασία, το πρόγραμμα τουAdvanced Diploma in Personal & Executive Coaching είναι δομημένο κατάλληλα για να προσφέρει χειροπιαστές δεξιότητες και βιωματική κατανόηση στους σπουδαστές. Η θεωρία γίνεται άμεσα πράξη μέσα από συνεχή εξάσκηση, προκλήσεις και ζωντανά παραδείγματα.
Ο συνδυασμός όλων αυτών, παράλληλα με τις εργασίες πάνω στη διεθνή βιβλιογραφία, την αποτύπωση της προσωπικής πορείας αφομοίωσης του κάθε σπουδαστή, αλλά και η ουσιαστική αξιολόγηση μέσω παρατηρήσεων και  θεμάτων που προκύπτουν από τη ζωντανή διαδικασία coaching έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθιά κατανόηση του.

Η ποιότητα του προγράμματος αποκτά επιπλέον αξία και από την ποιότητα των σπουδαστών που συμμετέχουν σ’αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι την συγκεκριμένη εκπαίδευση στο coaching, μέσα από  την εγγυημένη σφραγίδα της Positivity, έχουν ήδη παρακολουθήσει άτομα με εμπειρία σε Business, Management, Human Resources, Training & Development, Leadership, καθώς και επιτυχημένοι επαγγελματίες ή στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, με κοινό γνώμονα την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Το τελευταίο άλλωστε είναι και το βασικό κίνητρο για  οποιονδήποτε  επιθυμεί να εντρυφήσει και να εκπαιδευτεί σ αυτόν τον ταχύτατα ανερχόμενο κλάδο και στη χώρα μας.

Την αξιοπιστία και υψηλή ποιότητα του προγράμματος εξασφαλίζει με τα προσόντα, την πείρα και τη συνολική παρουσία του ο  εκφραστής και συνδετικός κρίκος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ιδρυτής της Positivity Coaching Άγγελος Δερλώπας, PCC, CMC. 

Επιπλέον, η Positivity είναι Κέντρο δια βίου μάθησης 1 πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας με  Κωδ. Αδείας: 2100326.

Οι εκπαιδευόμενοι έχουν τα επιπλέον ακόλουθα προνόμια:

superv_cl.png 1 χρόνο δωρεάν group supervision!
ocd_cl.png Συμμετοχή στις διοργανώσεις Open Coaching Days.
alumni_cl.png Ένταξη στο Positivity Alumni με τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται.

Άτομα με εμπειρία σε Business, Management, Human Resources, Training & Development, Leadership, όπως και οποιοσδήποτε επιθυμεί να είναι ακόμα πιο αποδοτικός στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

grad14_1.jpg

Module 1 The Essential Spirit of Coaching
Innovative Coaching Tools
Powerful Questioning Techniques
Appreciative Enquiry & Feedforward
Belief systems

Module 2: The Art and Science of Coaching
Coaching interventions
Coaching techniques
101 focus areas
Mind power and self awareness

Module 3 Coaching Competencies
NLP Process for change
Three Step Coaching Technique
Coaching Competencies
Visualization

Module 4 Organizational Focus
Executive Coaching Toolkit
Organizational Analysis Tool
Performance Management
Competency Wheels

Module 5 Cognitive Behavioral Perspective
Cognitive Behavioral Coaching
Automatic Negative Thoughts
Assessment and development planning process
Conflict Coaching

Module 6 Systems, strategies and approaches
Career management tool
Coaching supervision
Transpersonal coaching
Transformational coaching

3_steps.png

1526098_601483649921080_1801732949_n.jpg

Η συμμετοχή κατά 80% είναι υποχρεωτική για την επιτυχία σας στο Δίπλωμα, προτείνεται όμως να δεσμευτείτε να έχετε 100% παρακολούθηση, λόγω της φύσης αυτού του μοναδικού προγράμματος.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα κάνετε:

  • 4 συνεδρίες peer coaching όπου θα έχετε τον ρόλο του coach
  • 4 συνεδρίες peer coaching όπου θα έχετε τον ρόλο του coachee
  • Θα κάνετε coaching εκτός εργαστηρίου σε βάση pro bono και θα κρατήσετε το αρχείο αυτών των συνεδριών (4 συνεδρίες). Ο πελάτης σας θα πρέπει να σας δώσει μια επιστολή με το δικό του feedback για τις συνεδρίες σας.
  • Θα σας ανατεθεί εργασία 3,000 λέξεων, σχετική με τη θεωρία του coaching, την οποία θα ολοκληρώσετε, μαζί με μία επιθεώρηση ενός βιβλίου για κάθε ενότητα (6 συνολικά), και τις οποίες θα παραδώσετε σε εξωτερικό αξιολογητή.
  • Θα διατηρείτε ημερολόγιο αναστοχασμού καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Τέλος, θυμηθείτε ότι για να γίνετε καλός coach πρέπει πρώτα να κοιτάξετε στον εαυτό σας. Σας προσκαλούμε να διατηρείτε ανοιχτή στάση σε όλη αυτή την θετική διαδικασία.
 Να είστε έτοιμοι να ενστερνιστείτε νέες ιδέες και έννοιες και, ελπίζουμε, νέες συνειδητοποιήσεις σε σχέση με το ποιοί είστε.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ν’ απολαύσετε το ταξίδι!

  • Αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος (μία ή δύο σελίδες).
  • Περιγραφή της εμπειρίας ή/και των φιλοδοξιών που έχετε για το coaching.
  • Συνέντευξη με τον Διευθυντή του προγράμματος (Άγγελος Δερλώπας, PCC, CMC).

2,450 €
Διαθέσιμο πρόγραμμα δόσεων.
Ομαδικές εκπτώσεις 10% για ομάδες που αρχίζουν από 2 άτομα.
Ειδικές τιμές για όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Positivity.
Oι τιμές υπόκεινται στις εκάστοτε νόμιμες επιβαρύνσεις.
Το πρόγραμμα μπορεί να επιχορηγηθεί από τον πόρο ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ για εταιρείες.

grad14_3