academy_hat-icon.png Open Coaching Day

Tι είναι τα Open Coaching Days;

Εργαστήρια-παρουσιάσεις με δυναμικές προσεγγίσεις  στο coaching  από τους απόφοιτους και τους τελειόφοιτους της Positivity Coaching.

Η Ελλάδα αλλάζει μέσα από το Coaching.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα για τον καταλυτικό ρόλο  που παίζει η εμπέδωση της κουλτούρας  του coaching σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στον πολλαπλά αναπτυσσόμενο  χώρο της κοινωνικής προσφοράς στη χώρα μας παρουσιάζονται στην ανοιχτή εκδήλωση που οργανώνει  ο βραβευμένος coach Άγγελος Δερλώπας και η εταιρεία παροχής coaching, mentoring και εκπαιδευτικών υπηρεσιών Positivity Coaching την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο ιδρυτής της Positivity και διαπιστευμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας coaching μιλούν για τα οφέλη, το ρόλο και την επίδραση του coaching στη χώρα μας στην επίκαιρη συγκυρία της κρίσης, αναδεικνύοντας την ανάγκη για γνωριμία αλλά και εκπαίδευση στις αναπτυξιακές τεχνικές του για όσους θέλουν να  ασκήσουν κι εκείνοι τη μέθοδο του.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Open Coaching Day #12» και εντάσσεται στον 12ο κύκλο της δράσης Open Coaching Day που οργανώνει σε τακτική βάση η Positivity Coaching.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

18.30 Προσέλευση-Εισαγωγή
18.40 Απονομή Διπλωμάτων Β’ περιόδου 2017
19.00 Παρουσιάσεις καθηγητών
19.30 Παρουσιάσεις αποφοίτων
20.00 Άγγελος Δερλώπας, Πρόεδρος Positivity
20.30 Drinks/Buffet & Networking

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Λεπτομέρειες από προηγούμενα

Open Coaching Days


 Open Coaching Day #11

Το 11ο Open Coaching Day θα είναι διήμερο και θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, στο πλαίσιο του Money Show και του Forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τη Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»:

 • Παρασκευή 19/5 , ώρα 16.00-18.00, αίθουσα Επίδαυρος 1 & 2, θέμα: «Εισαγωγή στο Coaching – Life Balance»
 • Σάββατο 20/5, ώρα 16.00-18.00, αίθουσα Ballroom 1, «Bill Gates: Όλοι χρειάζονται έναν Coach»

Είσοδος δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Διαβάστε εδώ πληροφορίες για τα #8, 9 & 10 Open Coaching Days που πραγματοποιήθηκαν στο Hilton Athens 7-9 Ιανουαρίου 2017.
8ocd-fl-v3

7  Ιανουαρίου 2017
Αίθουσα Σαντορίνη 1-5  (mezzanine level)

14.00 Δερλώπας Υπάρχει κάτι πιο πάνω από την ευτυχία;
14.30 Γαμβρέλλη Χτίζοντας εμπιστοσύνη, συνεργασία & επικοινωνία στην ομάδα.
15.00 Μαργέλλος Αθλητικό coaching & coaching στελεχών: Η ιστορία ενός πρωταθλητή.
15.30 Δασενάκη Το τυχερό αστέρι του coaching.
15.50 Δερλώπας Συμπεράσματα ημέρας και σύνδεση με την επόμενη.
16.00 Λήξη

8  Ιανουαρίου 2017
Αίθουσα Ερατώ C (convention level)

14.00 Δερλώπας Συναλλακτικό & Σχεσιακό Coaching: μια ανεγγύητη εναντιοδρομία
14.30 Παπαλεξίου Αλληλέγγυα Aποστολή: Ανακαλύπτω τον αληθινό σκοπό της ζωής μου
15.00 Κοτροκόη Δραματουργικές τεχνικές & Coaching
15.15 Χατζηαγγελίδη Δημιουργία κουλτούρας coaching σε επιχειρήσεις
15.30 Παντούλια Αναζητώ το επαγγελματικό δυναμικό μου με coaching καριέρας
15.50 Δερλώπας Συμπεράσματα ημέρας και σύνδεση με την επόμενη ημέρα
16.00 Λήξη

8ocd-fl-v4

9  Ιανουαρίου 2017
Αίθουσα Θάλεια 2 (pool level)
Έναρξη: 11.00-Λήξη: 13.00

Ημερίδα: «Coaching στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Θα γίνουν ομιλίες και συζήτηση σε πάνελ από τους:

 • Μιχάλης Χρηστάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κλεισθένης,
 • Άγγελος Δερλώπας, Πρόεδρος Ελληνικού Παραρτήματος Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching (ICF Greece chapter),
 • Αγγελική Μπουρμπούλη, Υπευθύνη Σπουδών και Έρευνας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ),
 • Ηλίας Καστρίτης, Στέλεχος Δημόσιας Διοίκησης.

Kρατήσεις συμμετοχής εδώ.

8ocd1

8ocd2

8ocd3

  Ένα ακόμη βήμα μπροστά στο χώρο του Coaching στην Ελλάδα από την Positivity Coaching

Σημαντικός σταθμός στην κοινότητα coaching  στη χώρα μας, αλλά και στην πολύχρονη πλέον πορεία των εκδηλώσεων της  Positivity Coaching μπορεί να χαρακτηριστεί το 8o ανοιχτό συνέδριο coaching που έλαβε χώρα  το 3ήμερο 7/8/9 Ιανουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο Hilton στο πλαίσιο της οργάνωσης του Money Show με τη συνεργασία του 3ου Forum Αυτοδιοίκησης & Επιχειρηματικότητας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». Μετά από τόσα συνεχή χρόνια παρουσίασης των Open coaching Days η καταξιωμένη πλέον σχολή Positivity Coaching είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στο ευρύ κοινό ακόμη πιο ευρύτερες γνώσεις και συνειδητοποιήσεις μέσα από  την προσέγγιση  coaching.

Ενδεικτική της πολύχρονης εμπειρίας και εξέλιξης της σχολής η  θεματολογία των διαλέξεων και μίνι εργαστηρίων που παρουσίασαν στους  συμμετέχοντες οι απόφοιτοι και συνεργάτες της Positivity με επικεφαλής φυσικά τον ιδρυτή της Άγγελο Δερλώπα: Τι υπάρχει πάνω από την ευτυχία, εμπιστοσύνη και συνεργασία στις ομάδες, πραγματικές ιστορίες υπέρβασης μέσα από το αθλητικό coaching και coaching στελεχών, το επίμαχο θέμα της τύχης,  η αλληλεγγύη και ο αληθινός σκοπός της ζωής μας, δραματουργικές τεχνικές, coaching σε επιχειρήσεις και καριέρα, είναι μερικά μόνο από τα θέματα  που αναδείχτηκαν και φωτίστηκαν με οπτική  Coaching.

Το τριήμερο των παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε με την Ημερίδα: Coaching στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” τομείς όπου η Positivity έχει πια ενεργό ρόλο  χαράζοντας πρώτη το δρόμο για την εισαγωγή της κουλτούρας  coaching  στον ιδιωτικό και  δημόσιο τομέα στη χώρα μας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κος Μιχάλης Χρηστάκης.

Το στίγμα των τριών διαδοχικών ραντεβού έδωσε ο  ιδρυτής της Positivity Coaching Άγγελος Δερλώπας (ICF PCC) που  μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία του ως coach, mentor  και ως εκπαιδευτής, αλλά και ως πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της διεθνούς κοινότητας Coaching ICF, πρόσφερε με τις εισηγήσεις του μια ακόμη πιο ξεκάθαρη γεύση  της αντίληψης του coaching, αλλά και των δυνατοτήτων  του σε όλο και περισσότερους  τομείς και στην Ελλάδα.

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού που εκφράστηκε μέσα από σχόλια, ερωτήσεις και αιτήματα ενημέρωσης ήταν αποτέλεσμα της ποιότητας αλλά και της ποικιλότητας των θεμάτων που αναπτύχθηκαν καθώς οι απόφοιτοι της Positivity κατάφεραν να παντρέψουν το coaching με την  δική τους πληροφορία  διαδρομής  ανοίγοντας με άλλη οπτική σε πεδία, όπως η διαμεσολάβηση, το θέατρο και οι δραματουργικές τεχνικές, οι  αλληλέγγυες δράσεις και ο τρίτος τομέας, το δημόσιο και παρεμβάσεις μεσαίας και μεγάλης κλίμακας κλπ.

Το τριήμερο 8ο Open coaching Day της  Positivity Coaching επιβεβαίωσε ότι η  σχολή  με τον υψηλό επαγγελματισμό, τις καταξιωμένες σπουδές και την  εγκαθίδρυση μιας δυναμικής κοινότητας coaching με επαγγελματίες coaches εκπαιδευομένους και συνεργάτες διευρύνει συνεχώς την κουλτούρα coaching στην Ελλάδα.

Χορηγοί επικοινωνίας: Επιχειρώ, Ergon και Skywalker.


Διαβάστε εδώ πληροφορίες για το #7 Open Coaching Day που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 18 Οκτωβρίου 2016.

afisa-7ocd-final

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα για τον καταλυτικό ρόλο που παίζει η εγκαθίδρυση της κουλτούρας  του coaching σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στον πολλαπλά αναπτυσσόμενο  χώρο της κοινωνικής προσφοράς στη χώρα μας παρουσιάστηκαν στην ανοιχτή εκδήλωση που οργάνωσε  ο βραβευμένος coach Άγγελος Δερλώπας και η εταιρεία παροχής coaching, mentoring και εκπαιδευτικών υπηρεσιών Positivity Coaching την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο ιδρυτής της Positivity και διαπιστευμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας coaching μίλησαν για τα οφέλη, το ρόλο και την επίδραση του coaching στη χώρα μας στην επίκαιρη συγκυρία της κρίσης, αναδεικνύοντας την ανάγκη για γνωριμία αλλά και εκπαίδευση στις αναπτυξιακές τεχνικές του για όσους θέλουν να  ασκήσουν κι εκείνοι τη μέθοδο του.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η Τέχνη του coaching» εντάσσεται στον 7ο κύκλο της δράσης Open Coaching Day που οργανώνει σε ετήσια βάση η Positivity Coaching.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής:

18.30 Προσέλευση-Εισαγωγή
18.40 Απονομή Διπλωμάτων Β’ περιόδου 2016
19.00 Νάνσυ Μαλλέρου, Πρόεδρος ICF Greece
19.15 Mάνος Παυλάκης, Συνεργάτης Positivity
19.30 Ηλίας Καστρίτης, Στέλεχος Δημόσιας Διοίκησης
19.45 Ερατώ Χατζημιχαλάκη, Coachee, Ιδρύτρια ΑΜΚΕ
20.00 Άγγελος Δερλώπας, Πρόεδρος Positivity
20.30 Drinks/Buffet & Networking

Τίτλοι ομιλιών

Άγγελος Δερλώπας “Οι Αναπτυξιακοί Διάλογοι του Coaching”
Mάνος Παυλάκης “Οι ικανότητες του Coach”
Ηλίας Καστρίτης «Τα Οφέλη του Coaching στον Δημόσιο Τομέα»
Ερατώ Χατζημιχαλάκη «Τα Οφέλη του Coaching στον Τρίτο Τομέα»
Νάνσυ Μαλλέρου «Η Διεθνής Ομοσπονδία Coaching ICF”

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε επίσης να βρείτε τις εξής παρουσιάσεις:

“Οι Αναπτυξιακοί Διάλογοι του Coaching” Άγγελος Δερλώπας,

“Οι ικανότητες του Coach” Mάνος Παυλάκης,

«Τα Οφέλη του Coaching στον Δημόσιο Τομέα» Ηλίας Καστρίτης,

«Τα Οφέλη του Coaching στον Τρίτο Τομέα» Solidarity Mission AMKE,


ocd.png

Tι είναι τα Open Coaching Days;

Εργαστήρια-παρουσιάσεις με δυναμικές προσεγγίσεις  στο coaching  από τους απόφοιτους και τους τελειόφοιτους της Positivity Coaching.

Στην ανοιχτή εκδήλωση οι «Positivians» παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση στο coaching μέσα από διαδραστικά σεμινάρια-εργαστήρια.

Με αυτό τον τρόπο, οι «Positivians» έχουν την ευκαιρία αφ’ενός να αποκτήσουν μεγαλύτερη πείρα και αφ’ετέρου να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα κοινό που μέχρι πρότινος δεν είχαν.

Δεν είναι λίγοι οι απόφοιτοί μας, οι οποίοι μέσα απ’το Open Coaching Day μπόρεσαν να κλείσουν συμφωνίες με νέους πελάτες, να ξεκινήσουν  συνεργασίες για ομιλίες ή/και για δημοσίευση άρθρων.

Δείτε παρακάτω την αφίσα και το πρόγραμμα του #4 Open Coaching Day το οποίο προσέλκυσε κοινό 150 ατόμων.

poster.jpg


 

Πρόγραμμα εκδήλωσης #4 Open Coaching Day:

10.00-10.20 : Προσέλευση/Εγγραφή

10.20-10.45 : Καλωσόρισμα από τον ιδρυτή της σχολής Positivity Coaching: Άγγελο Δερλώπα, PCC, CMC

11.00-12.00 : Παράλληλα workshops Α’:

 • Σχεδιασμός ζωής κι ερωτικών σχέσεων… Νίκη Ορφανουδάκη
 • Εγώ και οι άλλοι… Στέλλα Γαμβρέλλη
 • Η γυμναστική της αναβλητικότητας… Δέσποινα Δασενάκη

12.00-12.45 : Ομιλία για το Coaching από τον Άγγελο Δερλώπα, PCC, CMC με τίτλο: «Ο θετικός λόγος στο coaching».

13.00-14.00 : Παράλληλα workshops Β’:

 • Η αποτυχία ως καύσιμο για την επιτυχία… Χαρά Ντάτση
 • Το μονοπάτι της Αφθονίας… Σπύρος Μαρίνος
 • Τι θα ήθελες πραγματικά να κάνεις;… Άννα Μαρία Χρονοπούλου

14.15-14.30: Χαιρετισμός από την Αντιπρόεδρο του ICF Greece chapter Βαρβάρα Ασημακοπούλου, MBA, ACC & oμιλία με θέμα: «Τα διαπιστευτήριά σας, παρακαλώ».

14.30-15.00: Τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Positivity Coaching

15.00-16.00: Κλείσιμο: Γιόγκα Γέλιου με τον Ηλία Κουμπούνη